söndag, oktober 12

Extra allt 10x10: En favoritstart*** För att fira att Extra allt fyller 10 år bjuder vi på den här Spotifylistan med 100 låtar från åren 2004-2014. Vi presenterar 10 låtar om dagen. Och avslöjar samtidigt vilka som inte kom med. ***

Vi börjar vårt listfirande med favoriter på dansgolvet.

Extra allt har alltid befunnit sig om än inte mitt på dansgolvet så i dess utkanter, nära högtalarna. Eller vid ett bord, sittdansandes. Därför är det bara rimligt att vi inleder 10-årslistan med sväng.

Allra först ut är Fever Ray, med Karin Dreijer som nästan direkt dyker upp igen som halva The Knife. Här remixad av Dan Lissvik från Studio, som även har fått med sin version av Steve Mason. Annat från Studio har däremot fallit utanför listan, som deras Shout Out Louds-remix. Inte heller Embassy fick vara med på listan. Vi var helt enkelt inte lika förtjusta i dem som alla andra var 2005.

Vi fortsätter med enbart Extra allt-favoriter som Hercules & Love Affair, Four Tet, Animal Collective, Lindstrøm & Christabelle och några av våra mesta favoriter: Hot Chip.

Inget är så 00-tal som James Murphy och DFA. LCD Soundsystem fick därför självklart vara med, på listan men trängde ut liknande band som The Rapture, !!! och Out Hud.

Mitt bland det mer klubbiga slänger vi in My Morning Jacket, vars "Touch Me I'm Going to Scream Pt 2" ju passar bra här. Jim James sololåtar och supergruppen Monsters of Folk kvalade däremot inte.

Vi kommer befinna oss på dansgolvet även senare i listan. En del fick däremot inte plats, som Kim Ann Foxman, 2 BearsMidnight Magic, Shamir, Pedestrian, Moodymann, Mo Kolours, the Stepkids och HNNY. Men vi har bara plats för 100 låtar.

Inga kommentarer: