fredag, oktober 17

Extra allt 10x10: R&B*** För att fira att Extra allt fyller 10 år bjuder vi på den här Spotifylistan med 100 låtar från åren 2004-2014. Vi presenterar 10 låtar om dagen. Och avslöjar samtidigt vilka som inte kom med. ***

Här fortsätter vi efter Frank Ocean och tar fram den sorgsna och bittra r&b:n. 

Keyshia Cole sjunger att hon lika gärna kunde ha legat runt, när hon ändå beskylls för att göra det. Solange sjunger att hon ångrar att hon lekt med nåns hjärta och Kelly Rowland sjunger om Solanges syster. (Och ja, ni får vänta, men självklart kommer Beyoncé att vara med senare på listan.) Solanges producent Dev Hynes är med också som Blood Orange, men gästsångerskan Caroline Polacheks eget band Chairlift platsade inte.

Knasbollar som Ariel Pink, Jai Paul, Connan Mockasin och Dean Blunt får samsas med de mer sansade, men ständigt sorgsna James Blake och How to Dress Well. Är det r&b? Nja, kanske inte i varje ögonblick, men nästan.

Det blir mer r&b senare på listan, men en massa fantastisk musik fick tyvärr inte plats, som The-Dream, R. Kelly, Brandy, Usher, The Weeknd, Chris Brown, Dante, Mary J. Blige, Ciara och Gayngs. Inte heller Jeremihs "Birthday Sex". Vi har bara plats för 100 låtar.


PS: Peter Fernold har gjort sin egen 100-lista över åren 2004-2014! Sånt uppskattar vi så klart enormt. Här är den: 2004-2014.

Inga kommentarer: