tisdag, oktober 14

Extra allt 10x10: En liten gnutta hiphop*** För att fira att Extra allt fyller 10 år bjuder vi på den här Spotifylistan med 100 låtar från åren 2004-2014. Vi presenterar 10 låtar om dagen. Och avslöjar samtidigt vilka som inte kom med. ***

Här backar vi till när allt började, hösten 2004, när Saul Williams släppte "List of Demands". Och följer upp direkt med Lorentz från 2014.

Sen blir det Drake, som ju Lorentz lyssnat en deeeeeel på, och så Lil Wayne. Det blir mer hiphop senare i listan, eller vänta... nja, det blir det knappt. Haha, det är ju lite pinsamt, men vi är väl inte de största hiphopskallarna. Kanye West, Nicki Minaj, Kendrick Lamar och Rick Ross föll alltså på målsnöret och Jay-Z fick vara med tidigare i "Umbrella", det räckte. Och från Sverige var det nära för Mohammed Ali, Stor & Linda Pira, Grillat ; Grändy, Supergruppen och Lilla Namo, men det räckte inte hela vägen in på listan.

Sedan fortsätter musiken med Cat Power, Jenny Wilson, Vampire Weekend, Cassie och Grimes. Det kan verka eklektiskt i överkant, men funkar faktiskt att lyssna på ihop.

Roisin Murphy fick in biokemiska electrolåt "Overpowered", men inte sitt samarbete med Luca C & Brigante. Vi har bara plats för 100 låtar.

Inga kommentarer: