torsdag, december 8

Julkalendern: Frida och Jenny

Example

Varför är de här två inte internationella superstars vid det här laget?

Det är inte bara vi på Extra allt som tjatat om Frida Hyvönen och Jenny Wilson. Faktum är att alla har tjatat om dem. Och med rätta, för Frida och Jenny gjorde den bästa svenska musiken i år, mycket bättre än Robyn.

Jennys ”Love and Youth” är en musikalisk berättelse om bland annat skräcken i mellanstadiet och högstadiet. Knappa fyrtioåtta minuter fullpackade med detaljer, varje låt tar en ny vändning någonstans. Fridas ”Until Death Comes” är mer minimalistisk, både musikalisk och textmässigt, men säger lika mycket.

Att de inte är internationella superstars ännu beror kanske på att de har kuskat runt i hela Sverige. Om ni inte sett Jenny eller Frida spela i år beror det i alla fall inte på att ni inte haft chansen. De har stått på varje tänkbar scen. I skivbutiker, på klubbar, på regniga festivaler. Båda två kom till exempel till Peace&Love i Borlänge, där Frida fick det otacksamma uppdraget att spela inne på S2.

Bilden ovan visar förresten varför försäljningen av fysiska skivor aldrig kommer att gå ner till noll. Jag kunde låna en tuschpenna av Pet Sounds-personalen och få Frida Hyvönen att signera mitt ex av ”Until Death Comes”. Det hade aldrig kunnat hända med en mp3-fil.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jenny Wilson kanske är på väg ut i Europa i alla fall...
http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,66156574_640__,00.html