måndag, december 12

Julkalendern: Alla är Dj

ExampleExample

En lördagsnatt häromsistens blev Dj Salla utsedd till världens bästa dj av två tredjedelar av the Fugees på Mosebacke. Det känns som både Wyclef (uppvuxen i Brooklyn) och Pras (New Jersey) borde stött på någon annan Dj som hållit samma klass, om inte hemma så kanske på någon av sina turnéer världen över, men icke. Då tänker du ”men det kan inte stämma att Sverige har världens bästa dj”. Jo, det gör det och jag ska berätta varför.

Det hela startade i år, för 2005 var året då ALLA blev Djs. Hur många sms man fått under året som gått. Blip - Kom till Riche jag och Mackan spelar mild musik i två timmar... Blip blip - Kom till Tanto, jag spelar skivor på Asphalt Amazons downhilltävling... Blip

Själv blev jag erbjuden att spela lite "dunkade" musik till en så kallad ultimate fighting gala. Jag blev vit i ansiktet och tackade nej.

Alla ställen med klass har från och med 2005 en dj som står och får lite sköna svarta pengar i fickan eller hela magen full med fet restaurang mat och gratissprit. Jag kände tidens vingslag när jag satte mig på cafe Skåningen klockan åtta i måndags för att hitta en skål på mitt bord med en lapp: dj-lön, ikväll blues och gospel. Jag vände mig snabbt om och där satt en nöjd man framför en cd-växlare.

Men det är inte bara i barmiljön de går tolv djs på dussinet. Bob Hund har som bekant inte gjort något väsen av sig på länge då manager Marcus Törncrantz ställde sig vid sina älskade skivspelare och Thomas Öberg ställde sig framför och vips föddes den vita toastingen. Att Sci-fi Skanke släpper en skiva 2005 känns helt rätt. Vi kommer försent till bluesen...

Så det kanske inte är så konstigt att världens bästa Dj kommer från Sverige i år? Till sist en tankeställare för bokare runt om i landet som satsat hela sin pensionspeng på att få hit tunnhåriga män från kontinenten. Varför gå ut och äta hamburgare när man har Dj Salla
hemma?

Gästskribent: Roderic Barillo

1 kommentar:

Anonym sa...

Alla vet ju faktiskt att det här är Sveriges bästa DJ.. jag menar, 1300 bokningar talar för sig själv... http://www.jock-de-nation.se/film/Jocke_CD2.mpg (saxat från alla vårat älskade Gunborg)