torsdag, december 29

Svd summerar

här sammanfattar Svenska dagbladet nöjesåret. Målgrupp: ålderdomshemmet. De förklarar ordet blogg (”från engelskans weblog”), konstaterar att ”Lost” är en konstig TV-serie och berättar att det öppnats nya krogar i Stockholm. Där satte de verkligen fingret på året! Mitt i prick!

Men listan fungerar bra som ytterligare bevis för att 2005 inte var något filmens år. Som högst placerade filmfenomen av de tio finns på näst sista plats Darth Vaders födelse i ”Star Wars 3” (fullständig titel: ”Star Wars 3: Go buy the fuckin’ Lego”). ”Det mest magiska ögonblicket var förstås när Anakin Skywalker transformerades till den onde härskaren Darth Vader” skriver den fjortonhövdade ”juryn”. Magiskt? MUAHAHA! Eller kanske var texten i det fallet anpassad efter PRO-medlemmens tioåriga barnbarn som leker med lasersvärd.

1 kommentar:

Anonym sa...

haha. det mest magiska ögonblicket i den filmen måste ju lätt vara när darth får reda på att amidala har dött och vrålar: nooOOOooOOOOoo. vackert. jag skrattar fortfarande så fort jag tänker på scenen.