lördag, december 17

Julkalendern: Missade konserter

Det är viktigt att komma ihåg att årsbästalistor bara kan innehålla det man varit med om. Så när jag funderade på vilken som varit årets bästa konsert började jag tänka på alla jag missat. Jag är sån, glaset är alltid halvtomt, inte halvfullt.

Konserter jag missat i år (urval): Comet Gain på Debaser, Manifestgalan på Nalen, Andrew Bird på Debaser, Final Fantasy på Debaser, Tim Sweeneys dj:ande på Marie Laveau, stora delar av Sonic Youths spelning på Acceleratorfestivalen, stora delar av Jens Lekmans spelning på Popagandafestivalen, Broadcasts europeiska turné, Robyn på diverse platser, ESG på Green Room Sessions, Out Hud på Debaser, Idealfestivalen i Göteborg, Norbergfestivalen i Norberg, Martha Wainwright på Södra teatern, Regina Spektor på Södra teatern, Broken Social Scene på Kägelbanan, Odetta på Musikaliska Akademin, Soft Hearted Scientists på Debaser, Liebe Rebel på Stampen.

Anledningar till att jag missat dem (urval): glömska, pengabrist, Huvudvärken från Helvetet, trevligare sällskap nån annanstans, fjällvandring, trötthet, frusenhet, jobbresa, någons 30-årsfest.

Allt tänkande på det jag missat har gjort att jag inte ägnat så mycket tid att komma fram till vilken konsert som faktiskt var bäst. Men kanske var det Rufus Wainwright eller Feist.

Inga kommentarer: