måndag, december 19

Julkalendern: Gammal rock i ny dager


Hade väl aldrig trott mig själv om jag för fem eller tio år sedan hade sagt att 2005 kommer du att gräva fram allt med Fleetwood Mac, Steely Dan, Alan Parsons Project samt allt Rolling Stones och Paul McCartney gjorde under tidigt åttiotal. Det hade varit ren utopi.

Nu blev det så och se på fan om man inte hittade en satans massa fantastisk musik. De där studiomusikerna hade någonstans långt inne hittat svänget. Men de kamoflerade det väl. Det har tagit mig hela mitt liv att förstå min fars ständiga lyssnande på Crosby, Stills and Nash och Electric Light Orchestra (som jag förvisso insåg storheten hos för några år sedan, men de får vara med ändå.) Men nu har poletten trillat ner. Och fan vad jag är glad.

Ace – How Long MP3

Detta är en riktigt skön listetta från 1975. Ace’s huvudfigur, Paul Carrack, medverkade sedan i varenda engelskt band på hela åttiotalet, eller vad sägs om klassiker som Mike + the Mechanics, Squeeze och Roxy Music.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mp3-linken er nede...

/Kenneth

Jonas sa...

Nu funkar länken!

Adrian sa...

Gubbrock, raka vägen till Norge !!!

Jonas sa...

Om "How Long" med Ace är gubbrock så har begreppet gubbrock tappat all betydelse.

Anonym sa...

Bra låt! Takk og bukker for fiksing av link! Kommer til Sthlm i februar forresten.

Kenneth

Adrian sa...

Vi ser fram emot ditt besök Kenneth !!!

På tal om genrebestämningen så kan jag väl bara citera, den på extra allt hyperaktuelle, Gradvall: "...men man skulle lika gärna kunna kalla det MOR (Middle Of The Road). En annan tänkbar term, AOR (Adult oriented rock), gäller för många av artisterna, men inte alla."

Från innerkonvolutet till årets samlingsskiva - "Mainstream" sammanställd av just Gradvall !

Anonym sa...

That the royal 'we'?

Kenneth

Adrian sa...

That the royal we !!!