lördag, oktober 18

Extra allt 10x10: Oskäggiga skägg & svenskt på svenska*** För att fira att Extra allt fyller 10 år bjuder vi på den här Spotifylistan med 100 låtar från åren 2004-2014. Vi presenterar 10 låtar om dagen. Och avslöjar samtidigt vilka som inte kom med. ***

Här blir det ännu fler skägg, eller snarare skäggig musik utan skägg. Feist och Angel Olsen har av naturliga skäl ingen särskild ansiktsbehåring, men det har å andra sidan inte heller Cass McCombs eller Damien Jurado. Skäggen i sig räckte inte för att kvalificera Will Oldham eller Devendra Banhart för listan och skägglöshet fick inte in Scout Niblett eller Vashti Bunyan.

Bill Callahan, däremot, han skulle ha varit med på listan. Om han bara funnits på Spotify.

Så: män och kvinnor med gitarrer. Gitarrerna flödar även hos Real Estate och Wilco. Ja, Mark Kozelek: Wilco med Nels Cline kom med på listan, men inte du.

Vi har passerat halvvägsmarkeringen och börjar därför mer gå in på ballader. About Group kom med och slog ut andra soloprojekt från Alexis Taylor. Och så ballader på svenska med Håkan Hellström, (ingenting) och Dungen. Annat svenskt på svenska kom inte med, som Säkert!, Johan Borgert, Skriet, Oskar Linnros, Britta Persson, Markus Krunegård och verkligen inte Kent. Vi har bara plats för 100 låtar.

Inga kommentarer: