tisdag, augusti 18

The sound of the 00's

Går ni fortfarande runt och svarar på ”hur har sommaren varit”? Helt efter, nu ska vi börja svara på hur decenniet har varit.

Samtidigt som ångesten härjar kring Novells kommande sammanställning av 00-talets bästa låtar så har Pitchfork redan börjat publicera sin sammanfattning av musikdecenniet. Kalendern visar augusti.

Tydligen finns inga förväntningar alls på musiken från decenniets sista fyra månader. Eller så har all musik med officiellt releasedatum innan nyår redan läckt, så året är egentligen slut. Så i ofas ligger vi med tiden. (”Nextopia” och allt det där.) Men om man utgår från att decenniets 500 bästa låtar är jämnt utspridda över tiden, då borde ungefär 16 av dem släppas från och med nu. Pitchfork lovar att komma tillbaka till dem i januari, vilket bara känns som fusk för att hinna med en sån här lista innan det står alla upp i halsen.

Fast skit i det här, det är ju bara en jävla lista på Pitchfork.

Fast nej! När jag läser de delar av listan som lagts upp hittills så drabbas jag av extrem nostalgi. Åh, 00-talet, det sista decenniet då jag var ung! ”Say My Name”! ”Come On Let’s Go”! ”Knife”! ”Mushaboom”! Sugababes! My Morning Jacket! Concretes! The Streets! ”Hollaback Girl”! ”Juxtaposed With U”! ”Roscoe”! Eminem! ”Deceptagon”! ”Lip Gloss”! ”Me and Giuliani Down by the School Yard”! Med bandet !!! !

Att sammanfatta allt det här är viktiga grejer. Jag inser att när Pitchfork publicerar topp 20 på fredag, då kommer jag hänga på låset och vara riktigt förbannad om de tycker fel.

Inga kommentarer: