torsdag, augusti 27

Halvtid i outsourcingen

Halva veckan med en outsourcad blogg har gått. Hur tycker ni att "Dan" i Phuket sköter sig?

Det känns svårt att begära alltför mycket av honom för 3 dollar per text. Visst, en hel del underliga meningar. Jag skulle kunna rätta upp språket, men hela poängen är ju att jag ska slippa anstränga mig. Jag blev däremot lite sur när en texterna han skickade - beställning: populärkultur - visade sig handla om bilracing. Utan ens så mycket som en "Talladega Nights"-koppling. Men jag kunde inte förmå mig att kräva en ersättningstext gratis, det kändes för mycket som att kasta pengar åt apan så att han dansar.

Jag har hur som helst skickat lite konstruktiv kritik till honom, som han tackade för. Vi får se om det påverkar texterna resten av veckan. Jag bad honom att vara mer personlig, att sluta försöka skriva nyhetsnotiser i tidningsstil. Att använda ordet "jag". Att gå längre från mainstream, ta steget från Dan Brown till åtminstone Michael Chabon. Och att använda länkar!

Det är ungefär samma kritik jag har att ge inlägg som det här och det härKulturbloggen, som jag aldrig läser men som väl har visst anseende, den var trots allt nominerad till Stora bloggpriset. En snabb runtklickning visar att delar av Kulturbloggen liknar det som "Dan" producerar, med Billys ord "själlösa re-writes".

Jämför till exempel Kulturbloggens text om "Inglourious Basterds" med den "Dan" skrev. Skillnaderna är få, med viss fördel till Kulturbloggen. Till exempel stavar Kulturbloggen titeln rätt. Inte hela tiden, men åtminstone någon gång. Alltid något. Å andra sidan verkar Kulturbloggen här tro att Peter Jackson har regisserat "District 9", medan "Dan" var helt på det klara med att Jackson är producent.

Dans underliga språk ("Strangely for Tarantino there is too much emphasis and possibly poor directing as the film is laden with too many languages") har också sina motsvarigheter hos Kulturbloggen ("inledningen kanske var lite travande").

Så alltså, även om jag tycker det är lite trist att det är så många här och läser just den vecka då vi har extra dåliga texter, så är "Dan" inte så mycket värre än andra som bloggar i eget namn.

Eller vad vet jag, kanske är Kulturbloggen outsourcad sedan länge.

2 kommentarer:

Kalle sa...

Oroa sig inte. Många av oss läste Extra allt före Dans inträde, och vi lär fortsätta även efter hans uttåg. Och vi förmår känna igen det välskrivna från det mindre intressanta och bra formulerade.

Matti sa...

Och vissa av oss kanske vanligtvis bara läser RSS-flödet, men dyker tack vare Dan nu även upp i besöksstatistiken (och kommentarerna!)