tisdag, augusti 4

Saker jag lärt mig på semestern # 5

Att trots känslan av att ha åstadkommit något - och att ha varit med om något - när jag väl kom fram till slutet, så räcker det inte att läsa "Infinite Jest" bara en gång.

David Foster Wallace storverk, den tionde mest ordrika romanen på engelska (enligt den här listan), lämnar mig ingen ro. Vilka osäkerheter tänkte han skulle finnas kvar och vilka beror på att jag hunnit glömma någon viktig information? Det kanske var något som bara dök upp i en av hundratals fotnoter?

Nu blir det väl lite SPOILERS, men vad hände egentligen med Hal under hans sista år på ETA? Det känns som man först skulle luras att tro att han tog Madame Psychosis, men det måste väl ha varit the Zamizdat? Hur fick han i så fall tag på den, var den inte i lådan på Ennet House? Gick han alltså dit fler gånger? Och varför gav sig AFR på Trent Kite, men missade Gately? Går det över huvud taget att förstå på vilken sida Marathe var?

Inga kommentarer: