onsdag, augusti 5

Saker jag lärt mig på semestern #15

Att ett halvårs avhållsamhet från slentrianmässigt "Seinfeld"-tittande inte hjälpte, bara av att se Larry David i "Whatever Works" började jag ändå associerar allt runt omkring mig till "Seinfeld".

Jag besöker en borg påbörjad av morerna och kan bara tänka på hur George skriker "the Moops!" till pojken i bubblan.

Jag läser böcker av Richard Yates och tänker först bara på att det är mannen som skrivit det här är förebilden för Elaines bufflige far. Och att "The Easter Parade" nämns i "Hannah och hennes systrar", precis innan Julia Louis-Dreyfus dyker upp.

Sedan blir jag för upptagen med att identifiera mig med Frank Wheeler och Emily Grimes. Deppar ihop, vill mest ta en stadig drink, precis som dom gör mest hela tiden. Räddas av ett sms från en vän, som han valt att signera med "T-Bone". Jag inleder mitt svar med "Hej Coco".

2 kommentarer:

K sa...

Frank Wheeler? Emily Grimes? Äsch, du har alldeles för mycket karaktär.
Jag hade svårt att släppa The Easter Parade, men kunde inte låta bli att haka upp mig på Emily Grimes. Vad är det Yates vill säga, egentligen? Att en kvinna bara blir olycklig av att vara självständig och intellektuell, att ingen kan älska och bry sig om en sådan person? (Fast iofs, han är inte självklart antifeministisk - det traditionella alternativet, att satsa på hem och familj, verkar ju inte precis roligare i hans värld.)

Jonas sa...

Jag vet inte heller vad han ville ha sagt, om det nu var något. Möjligen något om fäders förhållande till döttrar, det känns som om det kan ha varit grejen, men oklart exakt vad.
Och det jag identifierade mig med hos Emily var att hon kände att hon inte förstod nånting av livet. Så tycker jag det är. Jag fattar ingenting.