tisdag, december 4

Julkalendern: Årets skivomslag

Example

Saint Etiennes "Words and Music" har ett så fint omslag att jag tycker det är värt att äga i fyra versioner, inklusive som temugg och tea towel.

Man kan stirra i timmar på myllret av gator, parker, tågstationer och pubar som lånat namn från popmusik. Troligen är det en bättre bild av hur Bob Stanleys hjärna ser ut än vad någon magnetröntgen i världen kan få fram.

Så all heder åt designkollektivet Dorothy.

Tyvärr, mindre heder åt Sarah, Bob och Pete. Musiken på "Words and Music" är nämligen mycket sämre än omslaget. Varför ska Saint Etienne envisas med att göra europopdängo? Det blev bättre på de spår där de lugnade ner sig, som i Tambourine Studios-aktiga "Last Days of Disco".

Det bästa från Saint Etienne i år i kategorin musik var remixen av El Perro Del Mars "Walk On By". Men det bästa från Saint Etienne oavsett kategori var omslagskartan.

För att hedra omslaget har jag inlett mastodontarbetet att samla de hundratals låtar som trängs på kartan. Varsågod, här är en Spotifylista med nio timmar musik att lyssna på medan ni stirrar på årets skivomslag.

Inga kommentarer: