söndag, december 2

Julkalendern: Konserter

ExampleExampleExample
ExampleExampleExample
Jens Lekman, D'Angelo, Feist, Active Child, Grizzly Bear, Rufus Wainwright och hans stora korvsmörgås

Konserter jag missat:
Michael Kiwanuka på O-baren och Kägelbanan, Shins på Berns, Tupac-hologrammet på Coachella, Springsteen & McCartney i London innan strömmen slogs av, Drake på Globen, Jay-Z och Kanye på Globen, hela Stockholm Music & Arts-festivalen, Rihanna och My Morning Jacket på Peace & Love, Perfume Genius på Debaser, inställda Frank Ocean och Bobby Womack och Ornette Coleman och Nicolas Jaar på Way Out West, fullsatta Kindness och Anna von Hausswolff och Mazzy Star och How to Dress Well och King Krule på Way Out West, The xx på Berns, Tame Impala på Debaser, How to Dress Well på Färgfabriken, Beach House på Berns, Mark Kozelek på Södra teatern, med flera.

Konserter jag inte missat:
D'Angelo på Filadelfiakyrkan (den HISTORISKA comebacken!), Todd Rundgren på Södra teatern, Feist på Cirkus, Active Child på Debaser, Frida Hyvönen på Södra teatern, Paul Simon på Globen, Hot Chip och Jonathan Richman och Blur och Lightships på Way Out West, Feist och Jeff Tweedy som sjöng "You and I" på Way Out West, Love Antell och First Aid Kit på Tellus, Jens Lekman på Dramaten, Grizzly Bear på Berns, med flera.

Och så missade jag El Perro Del Mar på Way Out West och igår missade jag henne igen på Strand eftersom Rufus Wainwright spelade på Berns samtidigt. Det kändes bittert, men Rufus-biljetterna köpte vi redan i maj. Visst, jag har sett Rufus förut, på Södra teatern och Cirkus och Filadelfiakyrkan, men jag å andra sidan har sett El Perro också, på Mondo och Fasching och Pet Sounds och Other Music. Men varje gång är ju ny och det händer något nytt, man vet aldrig vad.

Som igår, när Rufus Wainwright avslutade hela konserten med en sorts skolpjäs där han själv var en grekisk gud och en gigantisk korvsmörgås i skumgummi sjöng "Gay Messiah". Det hade jag aldrig kunnat gissa. Vad gjorde El Perro som jag missade?

Inga kommentarer: