måndag, december 15

Julkalendern: En gåtaDet var tillräckligt mycket av ett mysterium hur så många vanligtvis sansade människor kunde gilla Future Islands "Seasons (Waiting On You)", till den milda grad att de även nu har med den på listor över årets allra bästa låtar.

Det är ju visserligen en catchy låt, men ändå... enahanda. Och inte särskilt intressanta ljudbild, trist synth. Jag skulle hellre höra den som träsksoul (typ Tony Joe White) eller kraut (till och med som 90-talskraut à la Stereolab). Vad det är alla hör - förutom just tralligheten - det vet jag inte.

Mysteriet blev bara värre när jag till slut såg det här omtalade klippet från Letterman. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Eller vänta, det är klart jag skrattar. Men frågan är om det är den effekten Future Islands sångare Samuel T. Herring (jo, han heter så) var ute efter.

Han ser ut som en Ricky Gervais med Marlon Brando-komplex, tar sången på extremt allvar med dramatiska gester (bland annat Jocke Bergs patenterade slå-sig-på-bröstet-grej), går ner lågt i dansen och liksom åker skridskor. Och sedan börjar han nästan growl-sjunga!

Inte ens David Letterman vet riktigt hur han ska reagera. Vad är det här? Är Future Islands genier eller galningar? Årets gåta.

2 kommentarer:

Jonas sa...

Och som av en händelse så utser the Guardian just i dag det här till ÅRETS LÅT. http://www.theguardian.com/music/musicblog/2014/dec/15/the-best-track-of-2014-seasons-waiting-on-you-by-future-islands

pinhead sa...

Hahaha.

Håller för övrigt Spirit som min favoritlåt med dem. Dock är varken den eller albumet något som tillhör det bästa som givits ut i år.