torsdag, december 11

En sista (nja) kontantfri kväll

Det gick ju inte helt smooth förra veckan, men i kväll gör jag ett nytt försök att lämna kortet i baren i Pet Sounds källare och sedan inte glömma kvar det där.
Jag går nu in på det sista dygnet av den här tävlingen. Jag vet inte riktigt vad de andra fjorton konkurrenterna har hållit på med, men jag har svårt att tro att någon av dem har drabbats av några större svårigheter. Det är helt enkelt inte särskilt svårt att klara sig utan sedlar och mynt i dagens Sverige. Sur-fucking-prise. Ändå har det varit roligt att hålla sig från att gå och okynnes-ta-ut pengar i bankomater, att aldrig ha den livlinan.
Undrar om jag borde ha gjort livet svårare för mig själv? Kanske borde jag ha gått till Kulturhuset, hällt i mig en liter kaffe och sedan utifrån iakttagit mig själv när jag försöker komma in på mynttoaletten med enbart ett Visakort. Vilka anekdoter hade en tryckande blåsa och påtvingad kontantlöshet kunnat ge upphov till?

2 kommentarer:

lacrosse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rickard sa...

Well, det är väl inte särskilt svårt att klara sig utan sedlar och mynt i dagens Stockholm, snarare. Ett intressantare experiment vore tio dygn helt utan att göra av med pengar, vare det kontanter eller kortpengar.