lördag, december 27

Mama Cass!

Julens projekt är att ta sig igenom 1,66 kg julskinka och 1,12 kg "Infinite Jest" av David Foster Wallace. Däremellan ägnar jag mig åt höstens nationalsport, att hitta luckor i Spotifys utbud av musik.

Specifikt undersökte jag hur mycket sunshine pop som fanns. Och inte förvånande fanns det mesta med the Association, en del av Orpheus, en del the Cyrkle, men nästan inget med the Free Design, inget Montage och ingenting av Sagittarius. Kasst.

Men, Andreas Ekström, allt är inte hemskt, för jag snubblade på en riktig pärla, Cass Elliots cover på Lovin' Spoonfuls mest bortglömda mästerverk "Didn't Want to Have to Do It". En inspelning som inte verkar snurra särskilt mycket i fildelningssammanhang, men finns på Spotify.

Och så finns den på Youtube, så att ni alla får höra:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Double J försöker skoja till det med oss soft rock-vänner. Väl medveten om att Roger Nichols gjort den DEFINITIVA versionen av Didn't Want To Have To Do It länkar han till Mama Cass version, utan att ens nämna Nichols.

Skandal½
Avgå½
Pravda½

Och på tal om skandaler och läsambitioner. Har själv plöjt Göran Häggs "1001 böcker" under julen. Noterar att ingen Foster Wallace finns med. Eller för delen: ingen William Gaddis, ingen Thomas Pynchon eller inte ens någon Don DeLillo. Dåligt klädda proffstyckare från Saltsjö-Duvnäs verkar inte förstå sig på skruvad amerikansk postmodernism. Då är det bättre att lista Dan Brown, Blonde, Poltava och andra bokreafavoriter.

Conan sa...

Å andra sidan är Häggs sågningar i den där boken av just Brown, och Coelhos "Alkemisten", oerhört sköna.