tisdag, december 2

Tio dagar utan kontanter

Från idag och tio dagar framåt ska jag klara mig utan kontanter. Jag ska enbart ta mig fram på mitt Visakort.

Dessutom ska jag skriva om hur det går. Samma sak ska fjorton andra göra. Den som skriver bäst belönas med 10 000 kronor.

Nu några ord till de av er som ropar ”blogghora!” Ni kanske undrar om det här är början på mitt fullkomliga förfall in i genren ”det här åt jag till frukost”-blogg? Nej. Kommer jag börja svara på ”bloggstafetter” om vilken bok jag senast läste? Nej. Det här är tillfälligt. Sedan kommer jag gå tillbaka till att skriva om the Zombies, hitta detaljfel i dagstidningsnotiser och göra IQ-test om Franz Ferdinand. Vår julkalender kommer dessutom pågå parallellt här på Extra allt, så att ni får ert dagliga behov av normal verksamhet täckt.

Hur ska jag då klara mig i tio dagar utan sedlar och mynt? Ja, egentligen är ju den här utmaningen fel utformad. Ett liv utan kontanter, är det inte så vi nästan har det hela tiden? Det verkligt svåra hade ju varit tio dagar med BARA kontanter, helt UTAN kort. Man skulle inte ens få använda kort i bankomaten, utan behöva hitta ett bankkontor och gå fram till disken och antagligen betala trettio kronor i avgift för att få ta ut sina egna pengar.

Visa tycker väl att det skulle vara negative campaigning. Men då hade det också kunnat uppstå lite dramatik. Nu är väl tanken mest att vi femton bloggare ska illustrera hur fruktansvärt enkelt det är att klara sig utan kontanter. Allt ska löpa på smidigt, inga problem, inga konflikter, ingen fiende. Inte alls receptet på spännande läsning, det vet alla som ens varit i närheten av en kurs i kreativt skrivande. Eller har sett ”Adaptation”.

Men jag ska inte ropa hej. Än så länge återstår tio dagar och vem vet vilka knipor jag kommer hamna i när jag inte har kontanter som flyktväg?

Nu är det ju inte heller jag som har formulerat utmaningen, utan Visa. Och det är de som står för prispengarna, så de får ge mig vilken utmaning dom vill. Nej förresten, inte vilken som helst. Jag är inte Johnny Knoxville eller Filip&Fredrik.

Men den här utmaningen, den tar jag.

FYI: jag åt yoghurt till frukost. Köpt för ett par dagar sedan, med kort. Jag tjuvstartade.

Inga kommentarer: