fredag, december 12

Slutet

Tio dagar utan kontanter. Och de största bekymren har varit att komma ihåg att hämta kortet från baren.

Om man nu inte tror att jag fick kräksjukan som Ulvaeus hämnd. Eller av att de där enkronorna var någons ass pennies. Om man däremot vet att jag fick kräksjukan från min två-och-ett-halvt-åriga systerdotter, via hennes föräldrar, så inser man att det här inte var så svårt.

För, som jag inledde med, tvärtom hade varit svårare. Bara nu på ICA, när kassan med den kortaste kön bara tog kort. Tänk om jag skulle ha varit med i en tävling om att bara betala med kontanter, då hade jag kunnat skriva om besvikelsen när jag fick ställa mig i en längre kö.

Men nu kan jag inte det.

Imorgon börjar jag använda kontanter igen. Kanske. Vad kommer hända? Antagligen kommer jag nu sluta lägga noggrant märke till varenda hemlös, tiggare och gatumusiker, som jag har gjort nu, nu när jag inte har burit med mig en enda liten sak att ge dem. Vi får se.

Nu ser ni den här överkryssade Cash-gubben för sista gången. Kommer nu Visa ge mig tio tusen pix för alla mina fruktansvärda lidanden under dessa tio dagar? Jag önskar jag kunde be er gå in och rösta nånstans, men vinnaren utses av en jury där bland annat Ebba von Sydow ingår. Bara en sån sak, att Ebba har i uppdrag att lusläsa Extra allt! Ebba, jag väntar fortfarande på den där Bridget Jones-aktiga boken.

Inga kommentarer: