tisdag, december 2

Kontantfri kväll

Första dagen utan kontanter, första dagen i resten av mitt liv, den mätta dagen är inte störst etc.

Morgonkaffe, lunch, middag, bio, biogodis, allt med kort och inga trubbel. Jag önskar att jag kunde bjuda på någon spänning, men tyvärr. Kanske borde jag sett till att vi gått till Samrat på Katarina Bangata. Efter en kortbetald middag där en gång kom vår servitör fram, precis som vi krängde på oss jackorna och var på väg ut genom dörren, och bad oss, halvt viskande, att ge dricks kontant nästa gång.

- Om det är på kort, chefen tar allt, sa han.

Så kanske borde jag ha sett till att vi i kväll åt middag där, betalade med kort och sedan noga beskrivit den stackars servitörens ansiktsuttryck när han fann en tillagd dricks på slippen, hans belöning på väg rakt i bossens ficka. Men så hjärtlös är jag inte, inte ens när det är tävling.

Inga kommentarer: