torsdag, december 4

Kortet i baren

Ikväll kommer min första riktigt stora utmaning utan kontanter: att lägga kortet i baren.

Om jag råkar gå hem och lämna kortet där kommer jag ju inte kunna betala något alls imorgon.

Och risken är inte helt minimal att det händer. Jag ska på film quiz i källaren på Pet Sounds Bar, en nervig tillställning. Efter att slutställningen meddelas vid tolvsnåret släpper alla spänningar och man tänker inte riktigt klart.

Det var så det gick till när jag tog en ofrivillig springnota därifrån i september. Då var det i och för sig pop quiz, där vi siktar på att vinna, blir missnöjda med annat än pallplats och därför är extra koncentrerad vid resultatuppläsningen. Den gången blev vi egentligen delade tvåor, men vann på walk-over under sån förvirring att jag efteråt inte tänkte på att betala för mina mellanöl innan jag gick.

Men jag ska inte skylla allt på att mental, känslomässig ansträngning. Att man vid det laget har stått nere i en kvav källare en hel kväll, det bidrar också till brådskan att komma ut.

Inga kommentarer: