söndag, december 7

Julkalendern: Årets internet

Årets internet skulle faktiskt kunna ha varit årets hemsida typ 1998 eller när nu denna fantastiska site nu kom till (orkar inte researcha det är tidigt söndag morgon, ni kan se hur tidigt på skärmdumpen) Men för min del så krävdes det ett jobb där det var mycket praktiskt att kunna vilken vecka det var. Annars är det bara folk inom skolan/dagis/utbildnings - världen som går efter veckonummer. Inga datum, nej vecka är det som gäller!

Mina först veckor på nya jobbet var hemskt förvirrande, "Vecka 23 säger du - När är det då?" totalt kaosartat för min del. Tills någon vänlig själ tipsade mig om vecka.nu Jag säger bara - Tack! Jag är räddad. Med vecka.nu som startsida så är jag räddad, jag har koll på vilken vecka det är!

1 kommentar:

Anonym sa...

veckonummer är ett oskick. på min multinationella arbetsplats gick följande varningsmeddelande ut förra veckan: "Take note to your week numbers in Outlook calendar 2009. Use caution when you talk week numbers to colleagues.
European countries, as well as many others, will show 52 weeks in 2008. Some countries, such as the US, will show 53 weeks for 2008. This is due to that in some countries Sunday is the first day of the week and in others Monday. Outlook default settings are based on the country settings of your PC. This means that a PC in the US starts week 1 beginning January 4, while countries that start their week on Monday to show week 1 as December 29.
As a result there may be a week difference in 2009 when talking week numbers to colleagues around the world! Please use caution or you may end up being a week late, or a week early when working globally. To avoid this dilemma we advice you not to refer to weeks, but to use dates instead."